Se incarca... Incarcarea continutului depinde de viteza conexiunii!

De ce să spunem “mulțumesc”?

masca venetiana bachus lux

Nu vreau să fie un articol educativ, un articol în care să te învăț cum să iți crești copiii și nici nu sper că acest articol să iți schimbe părerea despre unii oameni. Vreau doar să știi că uneori nu ești obligat să mulțumești, dar un simplu cuvânt poate schimba atâtea lucruri.

Dar ca să începi să folosești acest cuvânt trebuie să îl folosești în primul rând pentru tine, să iți mulțumești ție în fiecare zi pentru că te descurci singur, pentru că poți să mănânci și poți să te îmbraci fără a avea nevoie de ajutorul unei persoane.

Nu trebuie nici să uiți de faptul că atunci când cineva te ajută, tu, într-un mod sau altul, îi ești dator și singurul cuvânt care te-ar putea ajuta să scapi de datorie ar fi cuvântul “mulțumesc” ( și aici nu mă refer la faptul că cineva ți-a dat niște bani și dacă îi spui mulțumesc scapi de datorie).

De multe ori în viață îmi dau seama câte cuvinte îmi lipsesc atunci când cineva îmi face un bine și cât de greu îmi este uneori să spun mulțumesc. De exemplu: când eram mică vecinele bunicii obișnuiau să mă cheme la ele în casă să mă joc cu pisicile lor, dar mereu încercau să îmi ofere ceva, cum ar fi prăjiturele, brioșe de ciocolată sau bomboane pentru că am fost cuminte, dar mereu le refuzam spunând că am și eu acasă… Ăsta era cel mai fals răspuns pe care credeam că este necesar să il spun pentru că, precum orice copil, am învățat să nu accept nimic de la străini.

În fine, vecina bunicii nu era o străină, dar în mintea mea, chiar dacă îmi doream nespus să-i gust gogoșile cu ciocolată, niciodată nu acceptam, pentru că îmi era rușine să spun că vreau, și mai ales mă înroșeam dacă trebuia să spun cuvântul magic “mulțumesc”!

Dar, cu timpul, am înțeles că acest cuvânt este potrivit pentru a arăta oamenilor bucuria de a primi un cadou. Chiar și atunci când ești cerută în căsătorie îți este greu să spui “mulțumesc” pentru că ai impresia că inelul acela chiar îl meriți. Nu zice nimeni că nu meriți un cadou, dar mereu trebuie să fii recunoscător.

Când ești bătrân și te urci în tramvai, cei tineri iți oferă locul, iar tu spui “mulțumesc” nu pentru că într-adevăr le mulțumești ci doar pentru că ai învățat pe parcursul timpului să spui acest cuvânt care pentru alții înseamnă ceva.

După cum am spus mai sus, nu vreau să credeți că este un articol despre cum să spui “mulțumesc” și când trebuie să o faci, în schimb, atunci când chiar simți asta, este frumos să o și spui.

Acest cuvânt de obicei seamană cu cuvântul “te iubesc” pentru că îl spui atunci când ești pregătit, atunci când știi că acea persoană merită să îl spui și mai ales pentru că îl spui din suflet.

Doamna Mădălina ne-a trimis pe mail acest mesaj care într-adevăr ne bucură: “Bună ziua,  acum 5 min. am primit comanda dvs. , masca este absolut superbă , nerăbdătoare am și asezat- o pe perete. Vă mulțumesc frumos, o să vă recomand pe mai departe, profesionalism, seriozitate și punctualitate.” Acest mesaj este o dovadă clară că oamenii știu să spună “mulțumesc” din suflet. Și cu această ocazie îi mulțumim doamnei Mădălina pentru aprecieri și pentru mesajul pe care ni l-a trimis.

 

Tu nu vrei să încerci puterea cuvântului “mulțumesc”?

 

NB. Iată și câteva fotografii cu masca deja așezată pe perete.

 

masca venetiana bachus 2  masca venetiana bachus 3  masca venetiana bachus

Leave a Comment