Se incarca... Incarcarea continutului depinde de viteza conexiunii!

Limbajul trupului, vorbește sau nu despre noi?

Praha Cehia 101

Am citit de curând o carte foarte interesantă cu titlul “Limbajul trupului” scrisă de Tonya Reiman care ne învață cum să avem scucces în planul profesional și în cel personal. Nu vreau să pară că voi povesti cartea în acest articol pentru că nu am de gând să fac asta dar, vreau doar să iau câteva fragmente din ea, fragmente care mi s-au părut foarte importante pentru voi, cititorii și clienții noștri.

Am găsit o parte din carte care este plină cu fotografii, și cum unii oameni sunt mai încântați când văd fotografii decât atunci când văd un text mare și greoi, am fost și eu încântat să citesc și să mă uit la imaginile acelea.

Pentru cei care au citit cartea vreau să le spun că au făcut o afacere bună pentru că  deja probabil știu despre ce voi vorbi eu acum, iar pentru cei care nu au citit-o vă recomand să o citiți pentru că ceea ce vă voi povesti eu aici semnifică doar 3 pagini din cele 350 ale cărții.

Am găsit în capitolul 3 care se numește chiar “Limbajul trupului” probabil nume dat pentru importanța pe care o are acest capitol, câteva imagini cu oameni care fac anumite semne sau care stau într-o anumită poziție. Dacă te întrebi iar de ce vorbesc despre asta și nu despre măștile și tablourile mele, vei vedea mai târziu că totul are sens.

Mă interesează în mod deosebit partea în care această doamnă povestește despre “semnalul corporal: palmele expuse” și “semnalul corporal: palmele orientate în jos” pentru că aceste semnale le văd tot mai des la expozițiile noastre și mi-aș dori ,chiar și voi să îmi spuneți de ce le folosiți dacă nu stiți ce înseamnă.

“Semnalul corporal: palmele expuse” arată de obicei disponibilitatea celeilalte persoane față de dvs., este deschisă colaborării și acceptă să discute și să vă asculte ofertele. Am observant că oamenii care ne vizitează standul la expoziții și care sunt interesați să cumpere sau să discute cu noi, fac acest semn cu mâinile.

Dar ceea ce nu înțeleg eu este de ce alți oameni care sunt interesați de tablouri și care stau în fața operelor noastre folosesc un alt semn cu  “palmele orientate în jos” care reprezintă de foarte multe ori autoritatea sau refuzul de a pune și de a răspunde la întrebări. Nu înțeleg de ce nu doresc oamenii să afle mai multe lucruri despre un produs, chiar dacă ei sunt interesați de acesta.

Și  acum vobesc din propria-mi experiență, pentru că mi s-a întâmplat și mie să fac acest semn fără să vreau și fără sa–mi dau seama, chiar dacă eram interesat de produs probabil de rușine sau de frică nu am acceptat întrebările și răspunsurile oamenilor care vindeau.

Dar, după ce am citit cartea asta am început să mă controlez în ceea ce înseamnă limbajul trupului și am învățat cum trebuie să arăt vânzătorului că sunt interesat sau cum să fac să nu se simtă jignit atunci când îi privesc produsele.

Nu vreau să vă dau eu sfaturi pentru că nu sunt în măsură, dar mi-aș dori să vă deschid apetitul de a citi această carte și mai apoi, după ce ați înteles-o să vă folosiți în orice loc public de elemenetele de bază pe care le învățați pentru a înțelege oamenii fără a vorbi cu ei.

Iar la noi dacă poftiți, să sperăm că veți veni cu palmele expuse, ascultând cu mult interes povestea obiectelor noastre!

Până atunci www.iloveart.ro este un magazin online care nu vă cere nici un semnal al corpului special, dar care vă întâmpină mereu cu articole interesante și cu produse handmade pe gustul vostru!

„Limbajul trupului” de Tonya Reiman, 24 lei.

Leave a Comment