Se incarca... Incarcarea continutului depinde de viteza conexiunii!

Top 5 cele mai frumoase povești ale măștilor noastre

imagine-2723

Probabil ți s-ar părea ciudat ca fiecare obiect de pe site-ul nostru să aibă o poveste, dar ca să ieși din anonimat uneori iți transformi creațiile în povești de viață adevărate.

5. Una dintre cele mai frumoase povești este cea a Măștii Venețiene de decor Volto Uomo Ricco, în care artistul ne povestește despre unchiul său care se regăsește adesea în copilăria acestuia. Numele său era Riccardo Maschina, acesta era foarte bogat după ce a obținut o moștenire. Fiind singurul fiu al familiei Maschina acesta se bucura de atenția părinților, primea multe daruri și ducea o viață de nobil. Dar după ce se îmbogățește, toți banii îi risipește pe donații și pe cadouri scumpe facute copiilor. Artistul spune că primea adesea multe cadouri de la unchiul său. Omul bogat, căci așa se traduce din limba italiană în limba română numele, dar și povestea măștii, ne transmite în primul rând singurătatea pe care Riccardo o simte după ce se îmbolnăvește grav și este părăsit de toți cunoscuții.
http://iloveart.ro/shop/masti-venetiene-decorative-tablouri-masti/volto-uomo-ricco/

4. O altă poveste, dar de data aceasta cu un final fericit este cea a Maștii Venețiene de Decor “Volto Padrone Nobile”. “Padrone Nobile” este Stăpânul Pedro, nobilul fermecător care are 61 de copii, 60 de fete și în final și un băiat. “Padrone” este omul bun care iși ascunde durerea din suflet sub această mască de om dur, deoarece nu are un moștenitor băiat, dar în finalul poveștii, băiatul domnului Pedro devine capul familiei.
http://iloveart.ro/shop/masti-venetiene-decorative-tablouri-masti/volto-padrone-nobile/

3. Masca Venețiană de Decor Volto Principe Solitario este interesantă nu numai pentru designul folosit de artist, dar și pentru felul în care artistul expune povestea. “Principe Solitario” care în limba română semnifică „prințul singuratic„ este povestea Prințului Marcello care este părăsit de toate soțiile sale. Fiecare soție îl părăsește pentru diferiți bărbați. Prima pleacă de la curte cu un servitor, a doua îl părăsește pentru avocatul curții, cea de-a treia soție îi fură calul și pleacă pentru a se face măicuță, iar ultima soție moare în somn. Toate aceste lucruri îl deprimă pe prinț și în final caută răspunsuri, iși dorește să moară însă decide să renunțe la regat pentru a trăi o viață normală într-un sătuc din Sicilia.
http://iloveart.ro/shop/masti-venetiene-decorative-tablouri-masti/volto-principe-solitario/

2. În top 2 pentru noi este povestea Măștii Venețiene de decor Volto Marinaio, deoarece este o poveste de dragoste, o dragoste neîmplinită și imposibilă între un marinar și o sirenă. Marinarul Luigi este atras în fiecare seară de cântecul suav al unei copile. Această atracție a marinarului este doar fictivă, imaginându-și că iubirea dintre el și sirenă este de viitor, visând la un mariaj, dar trezindu-se la realitate doar dimineața în zori când ceața în care intrase cu câteva ore înainte disparuse. Așadar această sirenă era o închipuire, o ceață, o urmă de alcool? Nici până astăzi nu se știe unde a dispărut Marinarul Luigi, doar câteva povești mai spun că ar fi fugit cu mireasa lui cu coadă.
http://iloveart.ro/shop/masti-venetiene-decorative-tablouri-masti/volto-marinaio/

1. Și bineînțeles în vârful topului rămâne Masca Venețiană Decorativă Bachus datorită designului care completează perfect povestea. Este cea mai complexă mască și are o poveste italienească veche.
Este vorba despre un bărbat Giotto Picolinni care avea o mică viță de vie și pe care o culegea în fiecare toamnă. Cel mai bun vin din oraș era al lui Giotto și fiecare musafir al acestui bărbat primea la sfârșitul vizitei o sticlă de vin. Dar într-o zi, Giotto a rămas fără vin și bineînțeles musafirii nu au mai venit la el în vizită. Atunci Giotto a înțeles că prietenii lui veneau doar pentru că primeau o sticlă cu vin la plecare, astfel dându-și seama că vinul său este de cea mai bună calitate, și a încetat în alți ani să mai ofere oamenilor vin, ba chiar a început să îl vândă. Treptat s-a îmbogățit, dar pentru că vecinii săi erau invidioși i-au dat foc casei și implicit viței de vie. Este o poveste tristă pe care străbunicul artistului o povestea de fiecare dată când deschidea o sticlă de vin în fața musafirilor…
http://iloveart.ro/shop/masti-venetiene-decorative-tablouri-masti/volto-bachus/

Voi ce părere aveți? Sunteți de acord cu noi?

Leave a Comment